top of page

ALVIS FAMILJEN

AlViS familjen består av flertalet moduler med olika uppgifter. Den unika arkitekturen och öppenheten ger dig som kund möjlighet att få din egen design samt en plattform som ger snabb respons i interaktionen mellan AlViS och underliggande system.

LICENSMODELL

Hur ser din anläggning ut?

Eftermarknad

Vi tittar på vilka teknologier ni har, hur många enheter av varje teknologi som ska integreras samt om ni behöver flera klienter, webbgränssnitt och specialfunktioner.

Licenscer

Licensen är anpassad efter din anläggning. Varje tekonologi har sin egen driver.

Säkerhetsavtal tecknas för att du alltid ska ha uppdaterat skydd mot intrång samt senaste funktionerna i plattformen.

Vad kan vi erbjuda?

Grafisk helhetslösning av fysisk säkerhet och drift oavsett underliggande fabrikat (befintlig ellernyinstallation). (CCTV, Inbrottslarm, Passersystem, Brandlarm, processer, temperatur, I/O enheter) Detta innebär att ni som brukare kan se och manövrera alla era anläggningar i en och samma plattform och grafiskt få en uppfattning om var något hänt.

Teknik

AlViS är en öppen och fabrikatsoberoende plattform vilket innebär att alla typer av undersystem kan anslutas oavsett vilket fabrikant som tillverkar dem.Som operatör behöver man bara lära sig 1 plattform istället för ett antal separata system.

Vi har över 120 drivers (drivrutiner/servers) till olika undersystem som används för dubbelriktat kommunikation, vilket ger möjlighet att styra och se status på alla enheter i dina anläggningar. Förutom drivers utvecklade mot respektive fabrikats protokoll så stödjer AlViS OPC, Modbus, ESPA, ASCII, SNMP, SMS, Email, AT-kommandon, XML.

Grafiken i plattformen är skalbar och flexibel, vilket innebär att man kan bygga upp den så som önskas. Vill man efterlikna föregående system så går det att lösa. Grafiken kan byggas upp modern och snygg men även enkel och avskalad, allt för att passa dina behov. Behörighet kan sättas på i princip allt i systemet. Vem som ska få se vad och göra vad kan ställas in på användarna. Våran WEB tjänst ger dig obegränsat med mjuka klienter som nås in LAN eller WAN. Systemet ser likadant ut som en fast desktop station med några små skillnader. Alla enheter med en Webläsare kan logga på och ansluta mot systemet. Det går att applicera Windows Autentisering vid inloggning. Smart sak kan vara att publicera en Webklient mot Räddningstjänsten eller en Larmcentral.

AlViS huvudapplikation är kompatibel på Windows OS: Server 2008(R2), 2012(R2), Win7, Win8.1, Win10. AlViS Databas går att installera på MS SQL Databas. (Express 2008R2 ingår i setup) AlViS går att köra i Virtuella miljöer.

Språk/Utveckling /Kryptering

  • AlViS och drivers utvecklas i C++, C# med olika protokoll och teknologier mot underliggande system.

  • De flesta Kameraintegrationer i ASP.NET och HTML5

  • Webklient utvecklas i PHP.

  • Smart client för Android i Java.

  • Kommunikationen mellan AlViS och Drivers använder välkända algortimer.

  • AlViS huvudinstallation och Desktopklienter över TCPIP körs över RC4.

  • (Endast variabelvärden skickas. Dvs väldigt små och innehållsfattiga paket)

  • Webklienter använder SSL teknologi för att skydda informationen.

  • Kommunikationen mellan Drivers och underliggande system har en kryptering baserad på det underliggande systemets teknologi.

Implementation

Du kan implementera våran plattform på det sätt som passar bäst:

- Vi levererar, projekterar, installerar projektet till nyckelfärdig produkt i eran befintliga IT miljö eller externt nät/struktur där ni/eller vi köper in nya hårdvaror för ändamålet - Security as a service (SECaaS) Där vi installerar all mjukvara i våran egen server miljö. Vi tillhandahåller en säker koppling mot ett Webgränssnitt eller fasta desktopstationer för access till systemet. Fördelen med SECaaS är minskade underhålls/driftskostnader då vi uppdaterar/uppgraderar och övervakar systemet status.

Fördelarna med en grafisk övervakning och kontroll plattform är att du som operatör snabbt och säkert ser när något händer. Du kan planera insats och minimera skaderisk och tid genom snabbare hantering av ärendet. Det blir en kostnadsbesparing då man utan att behöva vara fysiskt på plats kan avgöra vilken åtgärd som ska vidtas. Man kan helt enkelt utföra effektivare arbete och samtidigt spara pengar/tid.

bottom of page